Laposa Unkari

Perheviinitila on perustettu 1978 Unkarin Balaton järven läheisyydessä, Badacsonyn alueelta. Laposa keskittyy erityisesti valkoviineihin. Tuotteissa käytetään rypäleitä, jotka ovat tyypillisiä alueelle. Tuotanto noin 500 000 pulloa vuodessa, päälajikkeita ovat Welschriesling, Rein Riesling, Pinot Gris, Kéknyelű, Furmint ja Juhfark. Laposa tuottaa myös pitkään kypsytettyjä, tynnyreissä täyteläisyyttä saaneita tarha viinejä, mutta tekevät myös tuoreita, raikkaita viinejä. 

Viinit – joille nykyaikaiset tekniikat antavat voimakkuutta ja selkeyttä – pyrkii Laposa näyttämään tulivuorten kukkuloiden kaiken kauneuden. Perusvalikoimamme (Fresh, Fragrant ja Rosé) koostuu hedelmäisemmistä ja kevyistä viineistä, kun taas premium-viineissämme korostuvat terroirin mineraalisuus, joka liittyy joka kerta eleganssiin.

Viininvalmistuksessa viinien monipuolisuutta tuetaan raikkaudella: viineissä tulee olla kaikki maut, helposti nautittavia ja tuovat esiin terroirin ja lajikkeen ominaisuudet liioittelematta.

Yritysasiakas – Tilaa Suppilogin kautta

Kaikki tuotteemme ovat myytävänä Suppilog-palvelussa.

Rose

Helppoa, mutta erikoista: tyylikäs, erittäin rapea ja dynaaminen rosé. Laita lasiin jäitä, lisää auringonpaiste ja katsele kimmeltävää vettä rannalla niin Laposa Rose on täydellinen seuralainen sinulle. Maku on  pyöreän ruusuinen ja hedelmäinen, ilman että olisi liian raskas. Mausta löytyy upeita mansikan, vadelman ja metsämarjojen vivahteita.

Juomatyyppi: Roseviini

Rypäleet: Bluefrankish, Pinot Noir

Makeus/Täyteläisyys: Kuiva

Alkoholipitoisuus: 11,5 %

Jäännössokeri: 1,3 g/l

Pullokoko: 0,75 cl

Lasipullo

Laposa Szürkebarát

Szürkebarát rypäle tunnetaan maailmalla paremmin Pinot Gris nimellä. Sanotaan, että Ranskan jälkeen Pinot Gris löysi toisen kotinsa Badacsonysta. Tämä viini tarjoaa parhaan kahdesta maailmasta: tunnetun pehmeyden ja eleganssin. Tuoksu tuo esiin valkoisia kukkia, herkkää mausteisuutta, mutta maku on täyteläistä, näin saadaan monipuolinen viini.

Juomatyyppi: Valkoviini

Rypäleet: Pinot Gris

Makeus/täyteläisyys: Kuiva

Alkoholipitoisuus: 12 %

Sokeripitoisuus: 4 g/l

Pullokoko: 0,75 l

Lasipullo

Laposa Hableány Mermaid

Merenneito-sarja on saanut inspiraationsa kunnostetusta Mermaid-rakennuksesta, joka avasi ovensa ensimmäisen kerran Badacsonyssa 14.7.1883. Helppo ja tyylikäs viini, aivan kuin merenneito. Kukkivan ruusun tuoksua, hieman jäännössokeria ja Muscatin ystävällisyyttä, niistä muodostuu upea nautinnollinen kokoinaisuus.

Juomatyyppi: Valkoviini

Rypäleet: Muscat Ottonel

Makeus/täyteläisyys: Puolikuiva

Alkoholipitoisuus: 11,5 %

Sokeripitoisuus: 13 g/l

Pullokoko: 0,75 l

Lasipullo